Bil med tilhenger (BE/B96)

Hos oss kan du få tilhengerlappen raskt og effektivt, tilpasset din situasjon


Hva kan du trekke?

Førerkort B96

Med dette kurset kan du trekke tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg. Det gjelder hvis summen av tilhengerens tillatte totalvekt og bilens tillatte vekt er mellom 3500 – 4250 kg. Med dette kurset kan du når som helst konvertere til BE sertifikat ved å fullføre den praktiske prøven (oppkjøring). 

Førerkort klasse BE

Dette kurset gir tillatelse til å trekke tilhenger med totalvekt opptil 3500 kg. I praksis vil dette si man kan trekke henger hvor samlet tillatt totalvekt for bil + tilhenger ligger i området 4250-7000kg. 

Fra 19.01.13 kan ikke tilhengerens totalvekt overskride 3500kg.

Tilhengerkalkulator

På Statens Vegvesen tilhengerkalkulator kan du sjekke hva bilen din kan trekke. 

Bedrift

Vi tilbyr egne avtaler for bedrifter. Ta kontakt for spesialtilbud. 

Obligatorisk opplæring på fire trinn

Trinn 1

Du må ha førerkortet på bil for å kunne ta hengerlappen.

Trinn 2

Her skal du lære deg å bruke bil med henger rent kjøreteknisk, til- og frakobling av henger, rygging samt å gjennomføre en sikkerhetskontroll av vogntoget. I siste del av trinn 2 må man ha en obligatorisk veiledningstime der du og lærer vurderer om du er ferdig med dette trinnet i opplæringen.

Trinn 3

Her skal du lære å kjøre sikkert og selvstendig med bil og tilhenger i variert trafikk og terreng. Du skal også lære å kjøre tydelig, effektivt og økonomisk. Vurdering av snuplasser og snumåter er også i fokus.

Trinn 4

Du må gjennomføre et obligatorisk lastsikringskurs på 2 timer samt et obligatorisk sikkerhetskurs på veg, 3 timer. På dette trinnet skal du kunne kjøre bil med tilhenger på en ansvarlig måte i god samhandling med andre i trafikken. Hvis nivået er godt nok har man nå ervervet førerkort klasse B96. For å erverve klasse BE må førerprøve hos Statens Vegvesen bestås.

Vi hjelper deg

Aleksander Johansen

Aleksander Johansen

Daglig leder / Trafikklærer / Faglig leder

Lars Fredrik Aas

Lars Fredrik Aas

Trafikklærer / Faglig leder